maanantai 13. helmikuuta 2012

Swirl Hat ja putkitumput


Tein ystävän vauvalle Schoeller+Stahlin Baby Merinosta Swirl Hatin vastasyntyneen koon ja putkitumput. Tumppujen kuvio on suoraan jo pariin kertaan nähdyistä putkisukista. Ne näyttävät kovin pieniltä, mutta mielestäni joustavat tosi paljon. Nyt arvon, että riittääkö lanka putki sukkiin vielä.

torstai 9. helmikuuta 2012

Swirl Hat

Tein tämän Swirl Hatin aiemmin neulomani Darkside Cowlin kaveriksi. Tämänkin neuloin Austermannin Alpaca Silkistä. Tykkään näistä malleista, joilla hyvin helpoilla jutuilla saadaan kivasti näyttävyyttä. Ja mallista tykkään muutenkin, se on hyvin joustava. Sopii siis minulle, kun hiukset on usein ponnarilla tai sykeröllä, niin pipo joustaa riittävästi, että korvat peittyy edelleen.
Viimeisillä kerroksilla onnistuin jotain söhertämään kavennuksissa, mutta koska en löytänyt ensipurkamalla virhekohtaa, niin päätin jättää virheen pipoon. Eipä niitä paria viimeistä kerrosta sieltä varmaan kukaan ala tarkkailemaan.
Poikanikin toivoo samanlaista pipoa, joten voi olla, että teen tällaisen keväisemmästä langasta hänellekin.

perjantai 3. helmikuuta 2012

Perusvillasukat

Tein tästä ihanan keväisestä värisestä seiskaveikasta itselleni sukat. Olen itse asiassa tehnyt aiemminkin tämän väriset sukat sekä itselleni että pojalle. Tein ihan perusperus-ohjeella, sellaisella, jonka isosiskoni on saanut yläasteen käsityötunnilta ja millä olen itse opetellut kutomaan sukat. Näihin tein vahvennetun kantapään, vaikka en ihan ymmärrä sen tarkoitusta. Minulla ei sukat koskaan kulu kantapäästä, vaan päkiän alta. Ehkä se on hivenen ryhdikkäämpi.
Lankaa jäi ehkä puolisen kerää. Pitäisi katsella, jos tätä löytyy jostain kaupasta vielä jämiä, sillä harkitsin tätä yhdeksi väriksi pojan päiväpeittoon, jos teen sen isoäidin neliöistä. Oman koneen näytöllä värikartoissa ei ole juuri tätä väriä, mutta pitänee katsastaa kaupoista.

torstai 2. helmikuuta 2012

Muutama tiskirätti

Välihommina olen virkkaillut pari tiskirättiä. Nuo kanervan väriset ovat Marks&Kattens Linen-pellava lankaa, tuo keltainen on Blend Bamboota. Molemmat langat on ostettu Lielahden Lankamaailmasta. Tuo pellavalanka on jännää, virkattaessa ihan kovan tuntoista, mutta pehmeni tosi ihanaksi, heti kun vähän kasteli, eikä ollut kovaa kuivuessakaan.
Neulomissuunnitelmia on vaikka muille jakaa, mutta nyt on puikoilla yhdet perussukat itselle. Suutarin lapsilla ei ole kenkiä ja omien villasukkien tekeminen on jäänyt vähälle huomiolle. Kunhan tässä joskus intoudun, opettelen tekemään erilaisia kantapäitä, mutta koska nyt on kiire saada sukat valmiiksi, teen vain ihan perussukat "normaalilla" kantapäällä.
Olen myös pyöritellyt mielessä, että jos virkkaisi värikkään päiväpeitteen pojan sänkyyn isoäidin neliöistä, mutta saa nähdä, jaksanko innostua.